Nawiązując do wpisu na temat ryb (dla tych, którzy go przegapili zapraszam tutaj) zamieszczam prosty i szybki przepis na pieczone pstrągi. Po upieczeniu ryba jest delikatna i aromatyczna dzięki natce pietruszki i czosnkowi.
Składniki:
- 2
świeże pstrągi (wypatroszone, oczyszczone i oskrobane z łusek)
- pęk natki pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- połówka cytryny
- masło
- sól
morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Ryby
opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie oprósz je solą i pieprzem
(wewnątrz i na zewnątrz), do środka tuszki włóż opłukaną natkę pietruszki, dwa
obrane ząbki czosnku, plasterek cytryny i trochę masła. Połóż ryby na środku
żaroodpornego naczynia piecz przez 20 minut w temperaturze 200° C.
Uwielbiam! uwielbiam! uwielbiam ryby <3
OdpowiedzUsuńte wyglądają smakowicie ;)
Zapraszam do mnie ;*
http://diamond-life-healthly.blogspot.com
uwielbiam rybę, a taki przepis mi bardzo odpowiada :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, ostatnio w Zakopanym jadłam i było pysznie:)
OdpowiedzUsuńTo co piszesz jest profesjonalne,
OdpowiedzUsuńale także w sposób bardzo interesujący i przyjemnie się go czyta.
Dodam Twojego bloga do listy najlepszych blogów
http://blogi-o-odchudzaniu.blogspot.com