poniedziałek, 6 stycznia 2014

Pieczone pstrągi


Nawiązując do wpisu na temat ryb (dla tych, którzy go przegapili zapraszam tutaj) zamieszczam prosty i szybki przepis na pieczone pstrągi. Po upieczeniu ryba jest delikatna i aromatyczna dzięki natce pietruszki i czosnkowi.  





Składniki:
- 2 świeże pstrągi (wypatroszone, oczyszczone i oskrobane z łusek)
- pęk natki pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- połówka cytryny
- masło
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz


Przygotowanie:
Ryby opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie oprósz je solą i pieprzem (wewnątrz i na zewnątrz), do środka tuszki włóż opłukaną natkę pietruszki, dwa obrane ząbki czosnku, plasterek cytryny i trochę masła. Połóż ryby na środku żaroodpornego naczynia piecz przez 20 minut w temperaturze 200° C.



4 komentarze:

  1. Uwielbiam! uwielbiam! uwielbiam ryby <3
    te wyglądają smakowicie ;)

    Zapraszam do mnie ;*
    http://diamond-life-healthly.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam rybę, a taki przepis mi bardzo odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam, ostatnio w Zakopanym jadłam i było pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. To co piszesz jest profesjonalne,
    ale także w sposób bardzo interesujący i przyjemnie się go czyta.
    Dodam Twojego bloga do listy najlepszych blogów
    http://blogi-o-odchudzaniu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Bardzo dziękujemy za wszystkie komentarze, te pozytywne i te mniej :)

Prosimy o nie zostawianie komentarzy mających na celu promowanie swoich stron i blogów, będziemy je usuwać.