▼
sobota, 30 marca 2013
wtorek, 26 marca 2013
Rzeżucha - nie tylko jako dekoracja?
Zbliża się Wielkanoc,
czyli czas kiedy wszyscy przypominamy sobie, żeby wyhodować rzeżuchę. Jednak
nie wszyscy zdajemy sobie sprawę, że kiełki te nie tylko spełniają rolę
dekoracyjną, ale posiadają właściwości lecznicze:
· wspomagają
prawidłową pracę trzustki,
niedziela, 24 marca 2013
Rozgrzewający napój
Mogłoby się wydawać, że sezon na
napar herbaciany z imbirem, miodem i cytryną już dawno minął. Niestety (albo
stety dla osób cieszących się niekończącą zimą) pomimo nastania kalendarzowej
wiosny, pogoda wciąż iście zimowa, a niskie temperatury za oknem sprawiają, że po przyjściu
do domu, ma się ochotę wygodnie zasiąść w fotelu z kubkiem pysznej, ciepłej
herbaty.
piątek, 22 marca 2013
Witamy!
Witamy i zapraszamy do czytania naszego bloga Odżywianie od kuchni wszystkich tych, których interesuje tematyka racjonalnego odżywiania, żywności prozdrowotnej, higienicznego przyrządzania potraw oraz tych, dla których kuchnia jest ulubionym miejscem w domu! :-)
Jesteśmy absolwentkami Technologii Żywności i
Żywienia Człowieka a naszą pasją jest tematyka dotycząca odżywiania. Chcemy
pokazać Wam jak ważne jest zdrowe odżywianie i jak łatwe oraz przyjemne może
być przygotowywanie posiłków, a utrzymanie
odpowiedniej masy ciała można osiągnąć bez wyrzeczeń i radykalnej
diety.